MADRID

Fajta Gyártó

A Madrid fajtát kiváló íz, aroma és szilárd szerkezet jellemzi. Főzési típusa A/B.

Gumóformája kerek/kerek-ovális. Héja fényes, világos sárga, húsa is világos sárga.

Szárazanyag tartalma kb. 18,5%

Érési csoport: Közép-korai.  A lombja sokáig zöld marad, gumó fejlődése korán indul

Gumó kezelés: Csírázása lassú ezért előhajtatással segíthetünk az érés gyorsítása érdekében.

Rizoktónia elleni védekezés ajánlott

Tápanyagellátás: Nitrogén műtrágya igénye átlag alatti, kb. 60 kg.

Szervestrágya alkalmazása csak csökkentett mértékben ajánlott mert késleltetheti az érést és alacsonyabb szárazanyag tartalomhoz vezet.

Ültetés előtt emelt adagú foszfor műtrágya kijuttatása ajánlott a gumó kötés serkentés érdekében.

Termesztése: Csak megfelelően felmelegedett talajba ültessük ez gyors kezdeti fejlődést eredményez.

Az átlagosnál kissé mélyebbre ültessük, a nagyon kötött talajokat kerüljük mert a gumók deformálódhatnak.

35/55 mm-es gumóméret esetén  44.000 tő/ha ültetése ajánlott.

Sencor alkalmazása nem ajánlott.

Betakarítás: Mechanikai sérülésekre nem érzékeny de nagyméretű gumói miatt óvatos mozgatás szükséges.

Tárolás: A Madrid hűtőtárolóban sokáig eltartható hosszú nyugalmi állapota miatt.

Tárolási betegségek ellen érdemes védekezni, ezzel az ezüstfoltosság is megelőzhető.

Ellenállóképesség: Rezisztens fonálféreg Ro1 és Ro4 rasszaival szemben

Lomb fitoftórára kissé érzékeny, gumó fitoftórának jól ellenáll

Sugárgombás varasodásra nem hajlamos

Additional information

Méret

35-55

Érés

Közép korai

Héj szín

Világos sárga

Hús szín

Világos sárga

Forma

kerek/kerek-ovál

Főzési típus

AB

Piac

Hagyományos

Kapcsolódó termékek