RANOMI

Fajta Gyártó

A Ranomi egy korai, sárga héjú, krémsárga húsú étkezési fajta, mely az IMPALA utódjaként került nemesítésre

Érési csoport: korai
Gumó forma: hosszúkásan ovális
Héjszín: sárga
Hússzín: krémsárga
Méret: viszonylag nagyméretű
Szám: bőtermő
Y vírussal szembeni ellenállóképessége: közepes
Levélsodró vírussal szembeni ellenállóképessége: közepes
Fonálféreggel szembeni ellenállóképesség: RO1, 4 – rezisztens
Varasodással szembeni ellenállóképesség: jól ellenáll
Lomb fitoftórával szembeni ellenállóképesség: kissé fogékony
Gumó fitoftórával szembeni ellenállóképesség: jól ellenáll
Felhasználhatóság: frisspiaci célú étkezési fajta
Főzési típus: A-B, nem szétfővő fajta
Megjegyzés: hosszan tartó tárolás csak csírázás-gátló alkalmazásával lehetséges. Nem szétfővő, alacsony szárazanyag tartalmú fajta. Sencor használata a leveleken elszíneződést okozhat és enyhe terméscsökkenő hatása is lehet.

Additional information

Méret

35-55

Érés

Korai

Héj színe

Sárga

Hús színe

Krém sárga

Forma

Hosszú-ovális

Főzési típus

AB

Piac

FRISS PIAC

Kapcsolódó termékek