A Madrid fajtát kiváló íz, aroma és szilárd szerkezet jellemzi. Főzési típusa A/B.
Gumóformája kerek/kerek-ovális. Héja fényes, világos sárga, húsa is világos sárga.
Szárazanyag tartalma kb. 18,5%
Érési csoport: Közép-korai. A lombja sokáig zöld marad, gumó fejlődése korán indul
Gumó kezelés: Csírázása lassú ezért előhajtatással segíthetünk az érés gyorsítása érdekében.
Rizoktónia elleni védekezés ajánlott
Tápanyagellátás: Nitrogén műtrágya igénye átlag alatti, kb. 60 kg.
Szervestrágya alkalmazása csak csökkentett mértékben ajánlott mert késleltetheti az érést és alacsonyabb szárazanyag tartalomhoz vezet.
Ültetés előtt emelt adagú foszfor műtrágya kijuttatása ajánlott a gumó kötés serkentés érdekében.
Termesztése: Csak megfelelően felmelegedett talajba ültessük ez gyors kezdeti fejlődést eredményez.
Az átlagosnál kissé mélyebbre ültessük, a nagyon kötött talajokat kerüljük mert a gumók deformálódhatnak.
35/55 mm-es gumóméret esetén 44.000 tő/ha ültetése ajánlott.
Sencor alkalmazása nem ajánlott.
Betakarítás: Mechanikai sérülésekre nem érzékeny de nagyméretű gumói miatt óvatos mozgatás szükséges.
Tárolás: A Madrid hűtőtárolóban sokáig eltartható hosszú nyugalmi állapota miatt.
Tárolási betegségek ellen érdemes védekezni, ezzel az ezüstfoltosság is megelőzhető.
Ellenállóképesség: Rezisztens fonálféreg Ro1 és Ro4 rasszaival szemben
Lomb fitoftórára kissé érzékeny, gumó fitoftórának jól ellenáll
Sugárgombás varasodásra nem hajlamos
Méret | 35-55 |
---|---|
Érés | Közép korai |
Héj szín | Világos sárga |
Hús szín | Világos sárga |
Forma | kerek/kerek-ovál |
Főzési típus | AB |
Piac | Hagyományos |
Ahol a termőföld találkozik az élet magjával, ott kezdődik a természet csodája.
Hasznos információk
Kérjen ajánlatot tőlünk!
© 2023 Kelőmag Kft- Minden jog fenntartva.